TINKA GRE V ŠOLO
Tinka se boji prvega šolskega dne. Izgubila bo prijatelje iz vrtca, ki jih je imela rada, pa tudi oni njo. Boji se, da je nihče ne bo maral, ker ima očala in zobni aparat. Poleg tega bo ves čas morala namenjati šoli; kako bo sicer napolnila vse zvezke, ki ji jih je kupila mami?! Toda – joj! – kakšna sreča! V njeni hiši namreč živi skrivnostna super teta Rezka oziroma super stric Rudi …

 

TINKA V PROMETNEM DIRENDAJU
Med zabavno zgodbo o Tinki in njeni tetki Rezki se naučimo, kako se obnašati na cesti, da bomo varni. Predstava je več kot primerna za otroke, ki se prvič podajajo sami na cesto.
Tinkina mamica ima v službi pomemben sestanek in Tinka mora prvič sama v šolo. Na srečo se je pri njej oglasila tetka Rezka, a tudi ona nima prav veliko časa, saj je ravno danes dogovorjena, da bo preizkusila akrobacije v zraku. Tinki zato da napravo, ki je njej, v njenih otroških letih kazala pot. Ko se Tinka odpravi v prometni živžav, pa ji naprava noče dati pravih odgovorov in Tinka prav ničesar ne razume. Ojoj! Bi bilo mogoče najbolje, da ostane kar doma?

 

Predstavi priporočamo za obdobje pred vstopom v šolo in za prvošolce.