Kot samostojni dogodek ali po vsaki predstavi so možne zabavne ustvarjalnice, na katerih izdelujemo različne izdelke in se tako učimo ročnih spretnosti. Večina naših ustvarjalnic je tematsko povezana z vsebino naših predstav, vsako ustvarjalnico pa lahko izvedemo tudi samostojno, po naročilu.

Ves material za katerokoli od delavnic vedno prinesemo s seboj in vse izdelke otroci in/ali odrasli udeleženci lahko odnesejo domov.

 

Nekaj primerov ustvarjalnic je naštetih spodaj:

  • pisanje in risanje s peresi

Članica našega gledališča se ukvarja s kaligrafijo in risanjem. Otroci dobijo svoja peresa in se učijo risati preproste vzorce in črke. Ustvarjalnica pa je zelo zabavna tudi za odrasle. Učimo se, kako držati peresa in osvojimo določene kretnje, ki so potrebne, da so naši izdelki čim lepši. Z ustvarjalnico sodelujemo tudi na grajskih tržnicah in na srednjeveških dogodkih.

  • izdelki iz papirja
Ena od članic gledališča pa zlaga iz papirja najrazličnejše izdelke z origamijem. Origami je stara japonska umetnost prepogibanja papirja. S preprostimi gibi se učimo prepogibati papir in tako izdelujemo različne živali: laboda, ribo, žabo, … in različne predmete: manjše in večje škatle, vrečke, klobuke …
Otroci si lahko iz papirja izdelajo tudi pravi herbarij ter se tako naučijo vse o zdravilnih rastlinah. Poleg herbarija pa si lahko izdelamo čisto svoj zeliščni mošnjiček.
  • izdelki iz odpadnih materialov
Iz odpadnih materialov – kartonskih tulcev – pa izdelujemo razne hranilnike, stojala za svinčnike, in podobno.
Iz odpadnih majhnih koščkov blaga si lahko izdelamo čisto svoj zeliščni ali dišavni mošnjiček. Zelišča za njih nam redno pošilja teta Pehta …
Iz različnih odpadnih materialov (plastična embalaža, karton …) pa izdelujemo tudi lutke.
  • lutke tako ali drugače

V našem gledališču izdelujemo tudi lutke. Preproste lutke izdelujemo kar skupaj z otroki. Nastajajo iz gline, lesa in papirja. Lutke navadno uporabimo za igro ali animacijo.

  • izdelki iz blaga in volne

Blago je za otroke izredno privlačen material. Iz blaga izdelujemo igrače, na blago pa lahko tudi rišemo. Iz blaga in volne pletemo različno okrasje. Ustvarjalnico navadno oblikujemo v skladu z glavnim dogajanjem.

  • posebna delavnica izdelovanja žonglerskih žogic in mala šola žongliranja

Čarovnica Lili in njen bratec Leon nas lahko naučita, kako se izdelajo prave žonglerske žogice. Leon, ki je mojster v žongliranju, pa bo vse, ki si to želijo, naučil najboljše vaje za uspešno žongliranje.

 

Za več informacij in ceno pošljite povpraševanje >>