Pred nami se skozi zabavno animacijsko pripoved pravljičarke ali pravljičarja razkrijejo ljudske pripovedke v vsej svoji lepoti. Pravljičar je junak, ki nas obišče vsakič z novo pravljico. Z njim se igramo, pojemo, plešemo in uživamo v njegovih zgodbah. Zabavne animacijske pripovedi, pri katerih ob dobrih in slabih lastnostih živalic prepoznamo tudi veliko svojih.

Izberete lahko med dvema pripovedkama:

ZGODBE O KRUHU (po starih zgodbah od ust do ust)

Skupaj doživimo zgodbo o Mojci, ki je vedno imela vsega dovolj in preveč. Če je na tleh ležal kruh, ga ni pobrala, ampak ga je brcnila stran. Tako je bilo, dokler je ni nekega dne v sanjah obiskala vila Drava…
Otroci se naučijo, od kod pride kruh in spoznajo pravo vrednost hrane nasploh.

LISIČKA JE PRAV ZVITA ZVER (po motivih treh slovenskih ljudskih basni: Mojca Pokrajculja, Lisica in volk, Lisica in jež)

Lisička je prav zares zvita zverca! Le kdo ne pozna njene iznajdljivosti in košatega repka? Z njenimi dogodivščinami, ko je npr. prevarala volka, da je šel z repom lovit ribe, ko je zajčka okoli ust namazala z medom, ko je v svoj brlog povabila ježa, bi lahko napolnili cel zaboj. In točno ta zaboj k nam pripelje Pravljičar, ga odpre in pred nami se zavije in oživi nekaj najlepših slovenskih ljudskih basni z zvitorepko v glavni vlogi …
Otroci se seznanijo z nekaterimi slovenskimi basnimi in njihovimi nauki.

Ob obisku pravljičarja so možne tudi zabavne ustvarjalnice, na katerih si bodo otroci lahko izdelali lutke gozdnih živalic, da se bodo tudi doma lahko igrali gledališče!

Obisk pravljičarja je primeren za skupino do 30 otrok. 

Trajanje: 30 min

 

Abecedni seznam vseh predstav >>