Spoštovani izletniki in izletnice, člani Družinskega gledališča Kolenc – pooblaščeni izvajalci vseh zabavnih, turističnih in strokovnih vodenj po središču Slovenije in člani Društva regionalnih turističnih vodnikov, ki je član FEG (Evropskega združenja turističnih vodnikov) in WFTGA (Svetovnega združenja turističnih vodnikov) ter člani Evropskega združenja za interpretacijo dediščine (Interpret Evrope) – vas bomo z veseljem popeljali na NEPOZABEN IZLET PO SREDIŠČU SLOVENIJE.

Tam si boste z našimi zabavnimi vodniki – igralkami in igralci – na slikovit, predvsem pa zabaven način ogledali znamenitosti Slovenije v malem – širšega območja središča Slovenije!

Vače so s svojo bližnjo okolico, območje s številnimi kulturnimi, etnološkimi, zgodovinskimi in naravoslovnimi znamenitostmi, pomemben kraj v Sloveniji. Člani Družinskega gledališča Kolenc ob posebnih gledaliških doživetjih širimo zavedanje o naši kulturni in nacionalni samobitnosti in identiteti, kar je pomembno za našo ustvarjalnost in srečo. Prizadevamo si, da bi nas obiskalo čim več ljudi iz vse Slovenije, zato vas vabimo, da nas obiščete v čim večjem številu.

Zgodovina Vač in podrobnejše informacije o kraju >>

Lepote Vač in GEOSS-a vam predstavimo z vedrim, gledališkim, interaktivnim pristopom. Zanimivosti so podane s pomočjo doživljanja umetnosti in narave (na zabaven način, z animacijo, z ljudskimi šegami in navadami, pravljičnimi bitji in s slovenskimi simboli). Vodenje na tak način je izjemno privlačno in nenavadno.

V bližini GEOSS-a se nahaja tudi več gostiln, v katerih lahko za vas pripravijo odlično kosilo ali malico in kjer lahko nadaljujete prijetno druženje v idiličnem okolju.


Na izlet v središče srca Slovenije

Ogledate si lahko:

  • enega najlepših Božjih grobov v cerkvi sv. Andreja,
  • Alejo ustvarjalnosti,
  • sušilnico lanu, kjer vas čaka posebno presenečenjem,
  • povečano poustvaritev situle z Vač,
  • Dom GEOSS – Muzej Petra Svetika,
  • Fosilno morsko obalo,
  • slikovito etnološko vas Slivna,
  • geometrično središče Slovenije – GEOSS.

Program lahko oblikujemo po vaših željah, saj željam obiskovalcev vedno skrbno prisluhnemo, se jim poskušamo kar najbolj prilagoditi ter jim tako omogočiti res nepozaben izlet.


Predlagani program lahko dopolnite z ogledom domačije pr ŠKUNDR in “Samooskrbne etnološke vasi” z zanimivim Muzejem starožitnosti na prostem!


Za več informacij bomo veseli, če nas boste še poklicali ali nam pisali.